joi, 1 noiembrie 2012

Pliante de promovare



          În materialele de informare şi promovare a oraşelor şi instituţiilor culturale din judeţul nostru apărute cu sprijinul financiar parţial al Uniunii Europene prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, regăsim adesea exprimări demne de personajele lui Caragiale.
În cele două publicaţii intitulate „Moştenire culturală, istorie şi continuitate” apărute în iulie 2012 la Muzeul Judeţean Argeş aflăm ce „iaşte” acela un planetariu în viziunea distinsului personaj umoristic Chicoş Rostogan, pedagogul nostru de şcoală nouă… Care va să zică, planetariul „iaşte” o sală de spectacole destinată, printre altele, „înţelegerii corecte a modului de folosire a lumii în care trăim”. Adicătelea, dacă nu aţi înţeles până acum pe ce lume trăiţi, mergeţi degrabă la planetariu unde veţi dobândi cu siguranţă cunoaştere universală!
Totuşi, pe ultima copertă a materialelor, suntem atenţionaţi că acestea „nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”, însă nu ştim care este poziţia Consiliului Judeţean Argeş. Probabil că această criza financiară,  bat-o vina, a micşorat tocmai resursele financiare pentru corectură…

Pentru oraşul Mioveni, supranumit cu patos „Cetate de spirit”, s-a realizat un pliant de promovare din care aflăm că edilii noştri consideră că locuitorii urbei se numesc „miovenari” şi nu „mioveneni”, aşa cum ar fi fost corect. Pentru a veni în sprijinul administraţiei locale, precizăm că locuitorii din cartierele Colibaşi, Racoviţa şi Făget se numesc: colibăşeni (sună urât, da’ ce să-i faci!), racoviţeni şi respectiv făgeţeni. De asemenea, într-o exprimare de limbă de lemn, suntem informaţi că sub „mereu albastrul cer al Mioveniului” s-a ridicat Catedrala „Sf. Petru şi Pavel” datorită căreia „Soarele se învârte după ea!”, întrucât reprezintă „Un adevărat egregor întru înălţare spirituală şi coeziune culturală!” etc. Amin!
In concluzie, hârtia suportă orice!


"Universul argeşean", octombrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

“Fii drăguţ cu arhiviştii. Ei te pot şterge din istorie“